Poslovili smo se od puščave ter visokih temperatur ter se odpravili v meglen San Francisco. Na avtocesti smo za kratek čas izgubili en drugega. Nastala je manjša panika – dobro, da imamo telefone.

V San Franciscu nas je na žalost pričakala megla, veter in komaj 15°C. Ampak ni zime za eskime. Kljub vremenu, smo se postavili pred fotoaparat pred Golden Bridge in drugih zanimivostih. Ogledali smo si znameniti Pier 39, najbolj zavito cesto (Lambard street), najbolj strmo ulico v mestu. Seveda smo Kolarji morali preizkusiti še kakšno zanimivo jed. Tako smo jedli omako iz školjk v posodi iz kruha. Bilo je odlično. Zapeljali smo se tudi do Telegraph Tower in Twin Peaksa, ki pa nam žal zaradi megle nista nudila najlepšega razgleda.

Zapeljali smo se tudi čez vse tri mostove, ki obkrožajo mesto (Richmond San Rafael Bridge, Golden Birdge in Bay Bridge).

Še nekaj o San Franciscu: strme ulice, ki jih ne vidiš nikjer, lepe, raznobarvne, lesene vrstne hiše, megla in veter. Malo iz strogega središča pa že lahko vidiš brezdomce, ki prosijo za denar, drogeraše in šotoraše pod mostovi.